Loading...
links en informatie2018-12-11T08:14:24+01:00

Links

www.thuisarts.nl: Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte.

www.ikgeeftoestemming.nl: Hier kunt u online via DigiD uw toestemming regelen voor het elektronisch beschikbaar stellen van uw medische gegevens voor uw huisarts of apotheek. Klik hier om het toestemmingsformulier in PDF te downloaden.

www.cjg-wm.nl: Hier kun kunt u terecht met alledaagse vragen over de opvoeding of de ontwikkeling van uw kind.

Zuyderland.nl: Zuyderland Medisch Centrum

www.lcr.nl:  LCR informeert reizigers over ziekten op reis en hoe deze kunnen worden voorkómen.

www.ggdzl.nl: De GGD Zuid Limburg is de geneeskundige gezondheidsdienst van de 18 Zuid-Limburgse gemeenten.

www.apotheek.nl: Betrouwbare informatie over de meest gebruikte geneesmiddelen, waarvoor ze worden gebruikt en wat de bijwerkingen zijn.

www.rivm.nl: Onafhankelijke en betrouwbare informatieverstrekking op het gebied van gezondheid, geneesmiddelen, milieu, voeding en veiligheid. Denk onder meer aan het laatste nieuws over griepepidemieën, vaccinaties, infectieziekten.

www.nivel.nl: Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg.

Informatie

Medische verklaringen:

  • Medische verklaringen kunnen wij volgens onze richtlijn als behandelend huisarts niet geven. Indien de dit vragende instantie geen genoegen neemt met uw eigen verklaring dienen zij hiervoor een onafhankelijk arts toe te wijzen. Klik hier voor meer info.

Griepspuiten:

  • Long-,hart-,suiker-, nier-patiënten of bij verminderde afweer en iedereen boven de 60 jaar krijgen een oproep voor de griepprik. Deze wordt meestal in oktober gezet.

Dokter, ik wil een kuurtje:

  • Penicillines en antibiotica werken niet bij virale infecties en kunnen bij onnodig gebruik resistentie geven. Wij vragen u dus een afspraak op het spreekuur te maken als u denkt een kuur nodig te hebben.

Verwijzing ziekenhuis:

  • Wij mogen u pas verwijzen naar het ziekenhuis of specialist als wij u op het spreekuur gezien hebben. Maakt u dus altijd daarvoor een afspraak.

Vergoeding:

  • Huisartsenzorg valt niet onder uw eigen risico. Bloedtesten, medicijnen ed. wel!

Formulieren

Hieronder vindt u de formulieren die in onze website staan nog eens op een rijtje: